Път I-1 (Е79) Видин – Ботевград

Аватар
19
Site Admin
Мнения: 144
Регистриран на: Чет Апр 02, 2020 2:58 pm
x 33
x 19

Път I-1 (Е79) Видин – Ботевград

Непрочетено мнение от 19 »

Модернизация на път I-1 (Е79) Видин – Ботевград

Изображение

Направлението Видин – Ботевград, с обща дължина 167 км, е приоритетен проект в управленската програма на Министерския съвет за периода 2017 – 2021 г. Трасето е част от път І-1 (Е-79) Видин – София и се намира на общоевропейски транспортен коридор Ориент/Източно средиземноморски.

С построяването на отсечката ще се постигне цялостното хомогенизиране и модернизация на трасето от Дунав мост 2 и ще се осигури бърза и удобна връзка с автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”. С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.

За първи път при изпълнението на обществените поръчки за строителство на пътя ще се приложи нова схема на плащане, която предвижда цялата стойност на договора да се разплати на изпълнителя след приключване на обекта. Целта е изпълнителите да работят максимално мобилизирано и да завършат обекта качествено и в кратък срок.

Изграждането на направлението е разделено на следните участъци:
  • Пътен възел "Макреш" – Бела от км 33+400 до км 47+000 – с дължина 13,6 км. Статус на проекта – в тръжна процедура.
  • Бела – Ружинци от км 47+000 до км 58+128 – с дължина 11,12 км. Статус на проекта – в тръжна процедура.
  • Ружинци – Монтана – с дължина 40,3 км. Статус на проекта – в подготовка.
  • Монтана – Враца – с дължина 28,7 км. Статус на проекта – в подготовка
  • Враца – Мездра – с дължина 9 км /рехабилитация/. Статус на проекта – в подготовка.

СНИМКИ

От АПИ

Kalin
Мнения: 151
Регистриран на: Чет Апр 02, 2020 10:38 pm
x 24
x 30

Re: Път I-1 (Е79) Видин – Ботевград

Непрочетено мнение от Kalin »

Тук има индикация, че строителството напредва.
Заради изграждането на участъка между Ребърково и Лютидол от пътя Мездра - Ботевград трафикът ще е през прохода „Петрохан“ и Искърското дефиле

Заради изграждането на участъка между Ребърково и Лютидол от модернизирането на пътя Мездра - Ботевград трафикът ще преминава по второкласния път II-81 - през прохода „Петрохан“, и път II-16 - през Искърското дефиле. Изпълнителите на обекта и възложителят - Агенция „Пътна инфраструктура“, се извиняват на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването по обходен маршрут, но спирането на движението е необходимо, за да се осигури както безопасността на транзитния трафик, така и да се освободи строителна площадка за новото трасе, което ще е двойно по-широко от настоящото.

Досега всички строителни дейности се извършваха встрани от настоящото пътно платно и не възпрепятстваха пътуването. Сега изпълнението на отсечката навлиза в следващ етап, което и налага спиране на движението. АПИ разчита изключително много на браншовите организации на превозвачите и оценява ролята им за преодоляване на трудностите и неудобствата, които се създават в работата им при промени в организацията на движение поради строителството на важен за Северозападна България инфраструктурен проект.

По време на строителните работи движението на всички видове превозни средства в участъка от Ребърково до Лютидол на път Е-79 се ограничава като пътуващите леки автомобили и превозните средства до 12 тона към София и Видин ще преминават през прохода „Петрохан“ - път II-81, и през Искърското дефиле - път II-16. Допълнителен обходен маршрут за МПС до 4,5 тона е третокласният път III-161 Ребърково - Лютидол и общинската пътна мрежа в село Лютидол.

За по-голяма безопасност трафикът на камионите над 12 тона ще бъде разделен в посоките на движение.

Пътуващите от Видин към София МПС над 12 тона ще се отклоняват при Монтана по път II-81 - прохода „Петрохан“. Превозните средства над 12 тона, които се включват в движението по път I-1 след област Монтана ще преминават по път II-16.

Пътуващите от София към Видин МПС над 12 тона ще преминават по път II-16 през Искърското дефиле.

Предвижда се временната организация на движение да бъде до средата на ноември 2020 г.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват пътната сигнализация и да не предприемат рискови изпреварния, с които застрашат безопасността и живота на всички пътуващи.

Карта на алтернативните пътища:
http://www.api.bg/files/cache/dcf5390ad ... f15431.jpg

Аватар
19
Site Admin
Мнения: 144
Регистриран на: Чет Апр 02, 2020 2:58 pm
x 33
x 19

Re: Път I-1 (Е79) Видин – Ботевград

Непрочетено мнение от 19 »


Публикувай отговор