Чуждестранни инвестиции в България

Аватар
19
Site Admin
Мнения: 144
Регистриран на: Чет Апр 02, 2020 2:58 pm
x 33
x 19

Чуждестранни инвестиции в България

Непрочетено мнение от 19 »

Нов завод за автомобилни компоненти се строи в Кюстендилско

Изображение

Дружеството „Фола Пласт“, дъщерно на немската група VolaPlast е първият инвеститор от автомобилния бранш в област Кюстендил.

През октомври 2019 година „Фола Пласт“ подписа предварителен договор с Община Кюстендил за изграждане на завод за автомобилни части. Инвестиционният план предвижда вложение до 4 000 000 евро и разкриването на до 100 работни места.

Строителната фирма „Бараж Груп“ ЕООД ще изгради новия завод, като в свое прессъобщение от края на февруари от строителното дружество посочват, че РЗП на обекта е 4 327 м2, а срокът за неговото изпълнение е 8 месеца. Предприятието ще се намира в землището на с. Лозно, обл. Кюстендил.

Дружеството-инвеститор, немската VolaPlast GmbH & Co KG е на пазара от над 50 години и е една от най-иновативните компании за преработка на пластмаси в Германия, като активно ползва най-съвременните 3D измервателни машини и високоефективни пластмаси, които могат да заменят метали или дори стомана в крайния продукт. Компанията е партньор в доставката на пластмасите и системните технологии за клиенти от медицината до автомобилната индустрия.
От uspelite.bg

Публикувай отговор