Димитровград

Общ раздел за всички градове или за такива, за които все още няма създаден
Kalin
Мнения: 267
Регистриран на: Чет Апр 02, 2020 10:38 pm
x 24
x 30

Димитровград

Непрочетено мнение от Kalin »

ТРИ ЗНАКОВИ ЗА ДИМИТРОВГРАД ПРОЕКТА ПОЛУЧИХА ФИНАНСИРАНЕ

Кметът на Община Димитровград Иво Димов сключи днес договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за реализацията на три знакови за града проекта - парк "Марица", културен дом "Химик" и ОДТ "Апостол Карамитев". Средствата за изпълнението им са на основание спечелени от общината проекти по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020. Намеренията на местната власт да извърши цялостни ремонти и да реконструира трите обекта, бяха заложени още през 2015г., когато емблематичните за града места попаднаха под въздействието на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие.

Проект „Благоустрояване и реконструкция на парк Марица“ е на стойност 3 130 000.00 лв., от които 1 554 033.30 лв. собствено съфинансиране. Проектното предложение обхваща зона, която е естествено продължение на централната пешеходна зона на града и представлява представителен архитектурен ансамбъл. Обектът на интервенция е елемент от Културен маршрут на Съвета на Европа - АТРИУМ.

В парк "Марица" ще бъдат възстановени и ремонтирани съществуващите алеи с полагането на плътен асфалтобетон – 50 000,00 м2. и поставени вибропресовани павета на входно пространство – 1 800,00 м2. Ще бъдат изградени три нови детски площадки за деца от 3 до 18 години с комбинирани детски комплекси, люлки, въртележки, занимателни вертикални панели, тунели, баскетболен кош, фитнес уреди и други. Нова интересна атракция ще е изграждането на приключенски кът и разширяване на скейтборд площадката. На брега на реката ще има красива ротонда, която е проектирана като естествен завършек на централната ос на алейната мрежа – подходящо място за отпочиване след дългата разходка и създаваща условия за разговори и наслаждаване на приятната гледка към реката и отсрещния хълмест бряг. Алейната мрежа ще бъде обогатена с близо 200 пейки с облегалки и ново ЛЕД осветление.

Проект „Основно обновяване на Драматичен театър „Апостол Карамитев” е на обща стойност 2 454 455.00 лв., от които 368 168.00 лв. са собствено съфинансиране. Дейностите по проекта са за 30 месеца и предвиждат цялостен ремонт на залата на театъра и всички функционални системи, при привеждането им в съответствие с всички европейски норми и изисквания за съвременна модерна театрална зала.

Проектът „Реставрация и ремонт на Културен дом "Химик", включително прилежащи площи, гр. Димитровград“ е на обща стойност 3 719 102.00 лв. със срок на изпълнение 30 месеца. Съфинансирането за изпълнението на проекта от страна на общината е на стойност с 557 865.00 лв. от общото финансиране. Ще бъде извършен цялостен ремонт и реконструкция на обекта за превръщането на сградата в съвременна многофункционална зала за театрални представления, концерти, конференции, изяви на самодейни танцови и певчески състави, кинопрожекции и основно обновяване на всички прилежащи площи.

И трите проекта са в реализация на Процедурата за изпълнение на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Димитровград, приет и одобрен от МРРБ през 2015г. и са част от приетата Инвестиционна програма на общината, която включва списък с обекти на интервенция, одобрен от Управляващия орган на ОПРР през 2016г.

Средствата са целеви и са насочени към подобряване на културната инфраструктура на общината и градската среда.

Kalin
Мнения: 267
Регистриран на: Чет Апр 02, 2020 10:38 pm
x 24
x 30

Re: Димитровград

Непрочетено мнение от Kalin »

Тоя мост от 20 години се говори, че е пред срутване. Много се изненадах от тая новина.
С над 1.5 млн. лв. ремонтират мост в Димитровград

Oбществена поръчка за над 1.5 млн. лв. за укрепване и възстановяване на ​единия от мостовете над река Марица обяви община Димитровград.

Съоръжението е на булевард "Стефан Стамболов". Прогнозната стойност на поръчката е 1 544 835 лв. без ДДС. Продължителността й е 420 дни. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 15 т.м..

По ​моста се става връзката между центъра на града с кварталите от левия бряг на Марица - "Мариино“, "Вулкан" и "Черноконево" към Чирпан. Съоръжението е от три части. В началото и в края има по един едноотворен подлез със светъл отвор от по 6 метра, през които преминават черни пътища. Централната част е 7-отворна, монолитна, стоманобетонна конструкция, система "герберова греда" с отвори по 24.5 м - двата крайни отвора, и между тях пет отвора по 31 м​етра Общата дължина на моста, включително крилата на подлезите, е 236.1 м.

Публикувай отговор