АМ Тракия (София-Пловдив-Бургас)

Kalin
Мнения: 151
Регистриран на: Чет Апр 02, 2020 10:38 pm
x 24
x 30

АМ Тракия (София-Пловдив-Бургас)

Непрочетено мнение от Kalin »

Не знам доколко е актуална снимката, но прилича на почти завършен виадукт, така че... :)
1/3 от виадуктите по АМ „Тракия” са завършени

Изображение

Ремонтите по АМ „Тракия” продължават, като вече са изпълнени редица дейности по виадуктите, заяви по БНР Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура". По думите му вече 1/3 от всички дейности по виадуктите са изпълнени.

“Нормално е да се правят в по-топлото време по-интензивни ремонти, защото условията са по-подходящи. Всички ремонти, които сме планували или които сме били стартирали и имаме да довършваме, си вървят по график и си ги изпълняват строителите“.

Иван Досев бе категоричен, че ремонтите се извършват при спазване на противоепидемичните мерки.

Kalin
Мнения: 151
Регистриран на: Чет Апр 02, 2020 10:38 pm
x 24
x 30

Re: АМ Тракия (София-Пловдив-Бургас)

Непрочетено мнение от Kalin »

През следващата седмица завършва ремонтът на 5-те виадукта на АМ „Тракия“ (видео)

През следващата седмица завършва ремонтът на 5-те виадукта на АМ „Тракия“. По план строителните работи в платното за София трябва да приключат до 1 юли. В момента се полага последният асфалтов пласт и предстои поставянето на маркировката. Дъждовете в последните седмици силно затрудняваха работата на строителите, но добрата организация позволяваше на обекта да се извършват дейности, според техническите правила и норми, и веднага след спирането на валежа изпълнението на отделни етапи от строителния процес се възобновяваше.Ремонтът в платното за столицата на съоръженията при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км на автомагистралата започна на 13 март. По време на извънредното положение работата продължи при стриктно спазване на противоепидемичните мерки в борбата срещу разпространението на COVID-19. Горното строене на виадуктите е с ремонтирани пътни плочи, греди, нови дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, асфалтова настилка, маркировка, предпазни парапети и мантинели. Ремонтът на долното строене /колоните/ на съоръженията продължава без това да затруднява по никакъв начин пътуването по автомагистралата. Със завършването сега на ремонта на платното за София на виадуктите - при 13-ти км /с дължина 254 м/, при 15-ти км /322 м/, при 17-ти км /322 м/, при 18-ти км /242 м/, и при 20-ти км /404 м/, приключва цялостното обновяване на съоръженията, които не са ремонтирани от построяването им. Заедно с виадуктите изцяло обновени са 11 км от платното за София. Участъкът е с нова асфалтова настилка и ограничителни системи. През миналата година беше ремонтирано платното за Бургас на виадуктите и в момента по него двупосочно преминава трафикът по АМ „Тракия“.

Изображение

Изображение

Публикувай отговор