Страница 1 от 1

Ремонти и реконструкции

Публикувано на: Пон Апр 20, 2020 11:44 pm
от Смърфа
Появи се Водното огледало на Шишковата градинка
Ремонтът на Шишковата градинка е към своя край, видя репортер на Varna24.bg.

В момента се работи по изграждането на Водното огледало. Островчето в центъра на зоната е озеленено, а археологията, която ще бъде експонирана, се съхранява на закрито, докато бъде изграден стъкления похлупак от бронирано стъкло. Част от уникалното историческо наследство е адаптирано в зоната за отдих.

Припомняме, че ремонтът на Шишковата градинка е по проект "Естетизация и модернизация на градската среда във Варна". Той обхваща ул. "Михаил Колони“ и пл. "Екзарх Йосиф“, където бе извършено преасфалтиране, ремонт и подмяна на уличното осветление. Община Варна осигури средства за допълнително проучване и социализация на откритата археология на пл. "Екзарх Йосиф“, където бе установена част от късноримска крепостна стена на древния Одесос. С оглед опазване на културно-историческото наследство бе възложено да бъде изработен проект за експониране на стената. Той предвижда поставяне на археологията под триплексово бронирано стъкло, обяви преди време Тихомир Тимов, ръководител на проекта.

Общата стойност на ремонта е 1 386 500 лв., осигурени по Оперативна програма "Региони в растеж" и съфинансиране от община Варна.
Цялата статия и снимки: https://www.varna24.bg/novini/varna/Poy ... nka-957736

Re: Ремонти и реконструкции

Публикувано на: Вто Апр 21, 2020 12:26 am
от 19
Възмутен от състоянието на площада, д-р Шишков закупува дялан камък за тротоарите и гранитни павета. Той ръководи и работата на строителите. Общината ангажира Антон Новак със залесяването на площада с дървета рожков, които варненският архитект Дабко Дабков закупува от Италия.
Къде ги сега такива богати дарители, които да обичат града си?!

Re: Ремонти и реконструкции

Публикувано на: Вто Апр 21, 2020 7:38 pm
от Kalin
Смърфа написа:
Пон Апр 20, 2020 11:44 pm
Появи се Водното огледало на Шишковата градинка
Цялата статия и снимки: https://www.varna24.bg/novini/varna/Poy ... nka-957736
Ми то има само една снимка на сайта. :) Можеш ли да покажеш други?

Re: Ремонти и реконструкции

Публикувано на: Нед Апр 26, 2020 1:26 am
от Смърфа
Има бутонче на снимката „Галерия“ долу вдясно.

Готово е новото кръгово кръстовище на Долна Трака, научи Varna24.bg.

Новината съобщи кметът на Варна Иван Портних в социалната мрежа, като публикува и снимки .

"Проектът е изпълнен от Агенция "Пътна инфраструктура" по предложение на Община Варна и на обществения съвет по пътна безопасност. Целта е създаване на условия за безопасно пътуване, тъй като преди ремонта този район бе един от рисковите във Варна. Подменени са подземните комуникации под кръстовището, но предстои изграждане на магистрален водопровод от ВиК-Варна към Златни пясъци. След изпълнението на този проект, част от западното платно на пътя ще бъде окончателно завършена. Предстои и поетапно озеленяване", коментира кметът.
https://www.varna24.bg/novini/varna/Got ... aka-960454