Спортни съоръжения

Kalin
Мнения: 267
Регистриран на: Чет Апр 02, 2020 10:38 pm
x 24
x 30

Спортни съоръжения

Непрочетено мнение от Kalin »

Община Пловдив стартира през следващата седмица дейностите по довършване на стадион „Христо Ботев“


Община Пловдив стартира през следващата седмица дейностите по довършване на стадион „Христо Ботев“, от ПФК „Локомотив“ все още не са представили пълната документация. Това съобщи кметът Здравко Димитров на пресконференция, в която участваха зам.-кметът по строителство Пламен Райчев и Главният архитект на града Димитър Ахрянов.

„От ПФК „Ботев 1912“ внесоха пълната проектна документация, включително количествена сметка, като на нейна база още следващата седмица ще бъде пуснато пазарно проучване. То ще продължи 15 дни и на основание получените ценови оферти ще бъде изготвено обявлението за обществена поръчка. След изтичането на законовия срок от 40 дни и след като тръжната комисия се произнесе, може да се пристъпи към избор на изпълнител“, обясни кметът Здравко Димитров. Цялата процедура по възобновяване на строителните дейности на стадиона ще продължи до края на август или началото на септември, ако няма обжалване на някой от етапите, допълни още кметът.

„Проектът е същият, който бе представен преди години, просто някои от дейностите по него са извършени и затова се налагаше нова количествена сметка, която колегата арх. Савов предаде в срок“, допълни главният архитект Димитър Ахрянов.

На следващ етап към стадиона ще бъде изграден и многоетажен паркинг на общински терен, който ще обслужва зрителите на футболните срещи, а през останалото време ще бъде свободен за ползване от гражданите.

От ПФК „Локомотив“ обаче все още не са готови с проекта си. Черно-белите чакат отговор на официално свое запитване до европейската футболна централа (УЕФА) за минималното отстояние на трибуните от терена, изисквано за категория 4 на стадионите. Това са заявили представители на клуба на среща по-рано днес със зам-кмета Райчев. „Те ще имат срок до 1 месец да представят идейна концепция, на чиято база Община Пловдив веднага ще пусне обявление за обществена поръчка на инженеринг (с включено проектиране и СМР). Това ще доведе до забавяне от още 20 дни, в които трябва да бъде приет проектът, включен в инженеринга.

В останалата част линейният график за реконструкцията на стадиона в парк Лаута е същият, както и при стадион „Ботев“, заяви на пресконференцията Пламен Райчев.

Публикувай отговор