Мобилни оператори - развитие

Аватар
19
Site Admin
Мнения: 144
Регистриран на: Чет Апр 02, 2020 2:58 pm
x 33
x 19

Мобилни оператори - развитие

Непрочетено мнение от 19 »

ЕК одобри сделката за Vivacom

Европейската комисия (ЕК) е одобрила придобиването на Българската телекомуникационна компания (БТК) от регистрираната в Нидерландия United Group BV, става ясно от съобщение на Комисията.

BTC предоставя фиксирани и мобилни далекосъобщителни услуги, широколентов интернет и телевизионни услуги за разпространение, посочва се в съобщението.

United Group предоставя медийни и телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа.

ЕК посочва, че проучването и е установило, че предложената трансакция няма да създаде опасения за конкуренцията предвид много ограниченото увеличаване на пазарната позиция на обединеното предприятие и наличието на няколко други участници на пазара на дребно на Pay TV услуги (чрез интернет) в България.

Комисията е установила още, че вертикалните връзки между надолу по веригата на пазара за мобилни и фиксирани далекосъобщителни услуги, произтичащи от трансакцията, също няма да бъдат проблематични.

„Предложената транзакция не създава опасения за конкуренцията. Сделката е разгледана при обичайната процедура за преглед на сливания“, посочват от ЕК.

Припомняме, че през ноември 2019 г. United Group сключи сделка за придобиване на Vivacom за 1,2 млрд. евро, по информация на финансовото издание Financial Times.

United Group е собственост на BC Partners, който я купи от американския фонд KKR. Тя е най-голямата кабелна компания в Сърбия, като развива бизнес в още 6 държави в региона на Югоизточна Европа.

Компанията поиска разрешение от европейските регулатори по конкуренцията за сделката в началото на месец март.

Публикувай отговор